A Project Scorpio nagyot durranhat: a 4K felbontással gond nélkül elbír majd, és a korábbi Xbox One (és Xbox 360) játékok is futni fognak rajta. Ez gép elvileg olyan erős lesz, hogy grafikai maximalitásra vágyó játékosokat is ki tudja majd szolgálni, talán még a Gamer-PC-vel rendelkező játékosok is elgondolkodnak majd egy ilyen konzol beszerzésén.

Ehhez viszont kell valami olyasmi, ami a konzolhoz csalogatja majd a gamereket, valami olyasmi, ami megtudja majd mutatni, hogy miért érdemes erre a masinára váltani. Phil Spencer‏, az Xbox-részleg feje válaszolt egy rajongónak, aki a Project Scorpio megjelenéséhez köthető játékfelhozatalról érdeklődött. Nos, egyértelmű, hogy tisztában van a helyzet fontosságával a Microsoft:

„Egy saját fejlesztésű, a Scorpio megjelenésére készenálló játék megléte [számunkra] kritikus fontosságú.”

Tény, hogy legalább egy nagyobb címnek meg kell mutatnia majd a Scorpio megjelenésekor, hogy mire is képes az új konzol, hisz egy ilyen játék hiányában egyszerűen semmi nem indokolja az új, valószínűleg az Xbox One-nál jóval drágább konzol megvásárlását. Ti kíváncsiak vagyok a Microsoft új gépére, vagy annyira még nem vonz titeket a 4K iránti őrület?

project-scorpio-xbox-one.jpg