• Megérkezett a Sony beszámolója 2019 első üzleti negyedévéről
  • A videojátékos részleg 672 millió dolláros profittal zárt
  • A leszállított PS4-ek mennyisége elérte a 100 milliót

Nagy nap ez a mai a Sony számára, befutott ugyanis a japán cégóriás negyedéves üzleti jelentése az áprilistól júniusig tartó időszakról (Q1 FY2019), melyből kiderül, hogy a leszállított PS4-ek mennyisége elérte a bűvös 100 milliós értéket.

Már az előző negyedév végén is közel voltak ehhez, az azóta leszállított 3.2 millió példány pedig azt jelenti, hogy sikerült elérni ezt a szép kerek számot, melyet korábban mindössze három otthoni konzol, a PS2, a PS1 és a Wii tudott átlépni, utóbbi kettőt ráadásul várhatóan egy negyedéven belül meg fogja előzni a PS4.

a-ps4-elerte-a-100-millios-alomhatart.jpg

Ami a dolgok pénzügyi oldalát illeti: a videojátékos részleg bevétele 4.16 milliárd dollár volt a vizsgált időszakban, ami - minimálisan ugyan (-3.1%), de - elmarad az egy évvel korábbitól. De így is masszívan nyereséges negyedévet zárt a divízió, 672 millió dollár maradt a kasszában, ami 11.6%-kal kevesebb, mint a tavalyi eredmény.

Kiderült az is, hogy a 4.16 milliárd közel fele, 47% a digitális eladásokból származik. A hardverekből 22%, az online szolgáltatásokból 18%, a fizikai eladásokból pedig mindössze 6% (!) folyt be - a maradék 7%-on osztozik minden más (pl. PSVR).

Az előrejelzéseken nagyon picit finomított a Sony áprilishoz képest: akkor 16 millió leszállított PS4-gyel számoltak a mostani üzleti évre vonatkozóan - ezt most 15 millióra mérsékelték. Ám ez is azt jelentené, hogy jövő márciusra 110 millió felett lennének a PS4-eladások.