• Rekordot döntött a Twitteren a PS5
  • A kontrollert leleplező bejegyzésen több mint 260 ezer like van

A Sony kedd este úgy döntött, leleplezi a PS5 kontrollerét, mely az eddigi hagyományoktól eltérően a DualSense nevet kapta, ezzel is hangsúlyozva azt, hogy a hagyományos rezgés helyett ezúttal haptikus visszajelzésre számíthatunk, ami minden eddiginél részletesebb érzéseket közvetít majd a tenyerünkön keresztül.

Hogy mekkora hype van a konzol körül, azt jól mutatja, hogy a Sony ismét rekordot döntött: jelenleg több mint 260 ezer like van a kapcsolódó Twitter-bejegyzésen. Videojáték témájú poszt pedig korábban nem emelkedett még ilyen magasságokba - a korábbi csúcsot a Fortnite tartotta az ominózus fekete lyukkal, ami 235 ezer kedvelést kapott.

Ezzel rövid időn belül másodjára döntött rekordot a Sony a közösségi médiában: januárban az Instagramot vették be, ahol több mint 5 millió like-ot kapott a PS5 logóját leleplező poszt. Ott szintén egy korábbi Fortnite-csúcsot nyomtak le (a Bosszúállók: Végjáték tartalmak kaptak régebben 2.7 millió szívecskét), amit egyébként a mostani bejegyzés is túlszárnyalt már a kontrollerrel, amely 3.7 milliónál tart ezen sorok írásakor. Az 5 millió anno 24 óra alatt jött össze, úgyhogy nem kizárt, hogy ezt a rekordot is sikerül túlszárnyalni.

Támogasd te is a PC Gurut!