• PC-re is jön a Quantum Break
  • A Steamen azonban nem lesz fent
  • Ráadásul csak Windows 10 alatt működik majd

A múlt héten értesültünk arról, hogy a Quantum Break, a Remedy Entertainment legújabb játéka, mégsem konzolexkluzív, hiszen PC-re is meg fog jelenni, az örömünk azonban nem lehetett teljes, egyrészt a nagyon magas, bár azóta már finomított gépigény láttán, másrészt pedig a megjelenés módja miatt.

A QUANTUM BREAK NEM JELENIK MEG STEAMEN.

Aaron Greenberg, az Xbox marketin direktora jelentette be, hogy a Quantum Break PC-n kizárólag a Windows Store-ban vásárolható meg, és noha ezzel az út szélén marad a legnagyobb PC-s piactér, pár extrával gazdagabbak leszünk. Az achievementek például áthordozhatóak a két platform között, ahogy a mentések is, így megfelelő géppark birtokában bárhol játszhatunk. Ráadásképpen aki konzolon előrendeli a játékot, az ingyen megkapja a PC-s kiadást, valamint az Alan Wake játékokat -- az "sima" Alan Wake és annak minden kiegészítője alap tartozék, az American Nightmare azonban az előrendelők kiváltsága.

A dolog kissé furcsa oldala, hogy a Microsofttól Kevin Unangst tavaly augusztusban még azt nyilatkozta, hogy nem akarnak a Steammel versenyezni, sőt, azt szeretnék, ha minél népszerűbb lenne a platform. Na, ennek most pont az ellenkezője történik...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!