Sok a megválaszolatlan kérdés az Uncharted-film körül, mondhatni, maga a fejlesztési pokol, hiszen az elmúlt években több rendező, író és színész neve merült fel a mozival kapcsolatban, sőt, néhány még dolgozhattak is rajta, hogy aztán eltűnjenek a süllyesztőben. Tavaly még úgy volt, hogy 2016 júniusában jön a film, most már 2017 júniusáról van szó.

Idén áprilisban még Seth Gordon volt a rendező, aki Mark Wahlberget akarta a Jason Boutne-ként elképzelt Drake-nek, és a film szerinte afféle egyvelege lenne a Tomb Raider-filmeknek és Dan Brown műveinek, például a Da Vinci-kódnak. Aztán Gordon kiszállt a projektből júniusban. Ezzel valószínűleg Wahlberg is ugrott, mostanság inkább Hollywood ügyeletes kalandfilm-színészéről, Chris Prattről pusmognak, de korábban szóba került Chris Hemsworth és Channing Tatum neve, sőt, annak idején még Nathan Fillion is szívesen elvállalta volna a szerepet.

Az írókat meg már csak azért érdemes felsorolni, mert számuk remekül tükrözi, milyen viszontagságos a film helyzete: Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer, David Guggenheim, Cormac és Marianne Wibberley, végül pedig Mark Boal, aki jelenleg jegyzi a szkript utolsó változatát.

Lássuk be, ha egy filmnél már azzal ennyit szöszölnek, hogy egyáltalán elkezdhessék a forgatást, abból sok jó nem fog kisülni – legalábbis igen kicsi a valószínűsége valami értékelhetőnek. Valahogy így láthatja az Uncharted-játékokban Nathan Drake-et alakító Nolan North is, aki szerint a rajongók eleve nem vágynak erre a filmre.

Ahogy a lenti interjúban hallhatjátok, szerinte a legnagyobb gond, hogy a rajongók annyira kötődnek a játékokhoz, hogy akárki játszaná el Drake-et, nem fogadnák el. De még őt sem, pedig ő adja a hangját és róla mintázták a karaktert. Másrészről szerinte a stúdió már lemondott az Uncharted-filmről, hiszen a legutóbbi játékadaptáció, a Hitman: A 47-es ügynök bukott, és bár a Resident Evil-filmek viszonylag jól teljesítenek, mivel más zsánerbe tartoznak, azok sem számítanak.

Ti hogyan vélekedtek erről?