• 98 millió eladott játéknál tart a Resident Evil-franchise
  • A Resident Evil 3-mal mostanra a 100 millió is megvan vélhetően
  • A Resident Evil 2 már 6.5 millió felett jár

A napokban már írtunk arról, hogy a Capcom erős üzleti évet zárt, a játékeladások kapcsán azonban akkor még nem kaptunk frissített számokat - most ez is megtörtént.

A Resident Evil-franchise immáron karnyújtásnyira van a bűvös 100 milliós határtól, a 2019 végén közölt 95 millióhoz képest ugyanis most már 98 millió eladott játékkal büszkélkedhet a széria. Sőt, miután ebben az áprilisban kezdődött új negyedév számai nincsenek is benne, ezért a Resident Evil 3 megjelenésével mostanra könnyedén át is ugorhatta ezt a mérföldkövet, melyet eddig kevesebb mint két tucat videojáték-franchise-nak sikerült csak átlépnie.

a-resident-evil-is-belep-a-100-millios-klubba.jpg

Eközben továbbra is rendületlenül menetel a tavalyi remake, a Resident Evil 2, amely legutóbb 5.8 milliónál tartott, és az elmúlt negyedévben sem lassultak sokat az eladások, így összességében már 6.5 milliónál tart a játék. Ezzel tovább közelít a három legsikeresebb epizódhoz, a Resident Evil 5-höz, a Resident Evil 6-hoz és a Resident Evil 7-hez, melyek 7 és 8 millió között teljesítettek összességében.