2010-ben, nem sokkal a Modern Warfare 2 megjelenése után meglehetősen zűrös körülmények között távozott az Infinity Ward két vezetője, Jason West és Vince Zampella valamint jó pár fejlesztő. A csapat tagjai az EA-nél találtak új munkahelyet, ahol egy partneri kapcsolat keretében egy új stúdiót nyitottak, s egy vadonatúj játék fejlesztésébe kezdtek, melyről most már nagyon hamarosan le fog hullani a lepel.

A Respawn Entertainment az E3-on mutatja be az első játékát

Az eddig megjelent egyetlen kép.

Sok hónapnyi titkolózás után a Respawn Entertainment most már készen áll arra, hogy bemutassák, min dolgoztak az elmúlt esztendőkben -- Zampella tegnap Twitteren azt írta, hogy végre kint lesznek az E3-on, s eszük ágában sincs üres kézzel megjelenni. Az EA ehhez csak ennyit fűzött hozzá: „már mi is nagyon izgatottak vagyunk.”

A nagy kérdés az, hogy pontosan milyen játékra számíthatunk a Call of Duty-sorozat kitalálóitól (az EA 2011-ben egy sci-fit említett), s lesz-e elég friss ötletük ahhoz, hogy újra az FPS piac élére törjenek, vagy legalábbis megszorongassák a riválist, aki idén egy újabb CoD-dal erősít, azt követően pedig már a Bungie ambiciózus programját is beveti.