Másfél héttel ezelőtt robbant az OpenIV botrány, ami a Rockstar nyilatkozata követett, majd a játékosok több tízezer negatív értékeléssel sújtották a GTA 5-öt. A Rockstar levelet írt az OpenIV fejlesztőjének, Yuriy "Good-NDS" Krivoruchkonak, hogy megbeszéljék a dolgot, majd megjelent egy közlemény a Rockstar honlapján.

"A Rockstar mindig is hitt és hisz az ésszerű rajongói kreativitásban, és abban, hogy a rajongók megmutathassák az elkötelezettségüket a játékaink iránt. A Take-Two-val történő megbeszélés után a kiadó közölte, hogy nem fog jogi eljárást kezdeményezni a harmadik féltől származó projektekkel szemben, amik a GTA-ával is kapcsolatban állnak, nem kereskedelmi célból készülnek, az egyjátékos módot érintik és egyben tisztelik harmadik személyek szellemi jogait. Ez nem vonatkozik a multiplayer és online funkciókra, eszközökre, fájlokra, könyvtárakra, amik befolyással lehetnek az előzőleg említett területekre, vagy pedig ezek használatát más IP-kben is lehetővé teszik." -- olvasható az anyagban.

A Take Two állítása szerint az eszközzel a modderek megkerülhették az online rendszert, lehetővé téve a csalásokat. JohnBart kolléga pár nappal ezelőtt már leírta, hogy ez miért hülyeség, és maga Yuriy is megerősítette, hogy az OpenIV-et soha nem erre a célra tervezte. A Take Two ezek után csak azokat a modokat foga üldözni, amik az Online-t befolyásolják, de hogy a single-playerben maradhat-e, egyelőre nem tudni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!