• A Take-Two kérésére eltávolításra került az OpenIV
  • A használata viszont egyelőre nem tilos
  • A program lehetőséget adott a GTA Online biztonsági rendszerének megkerülésére
  • Amit néhány játékos kihasznált különféle modifikációkkal
  • Ezért lépett fel a kiadó az OpenVI ellen

Tegnap mi is megírtuk, hogy az OpenIV alkotói kénytelenek bezárni a boltot és eltávolítani a modder eszközt a „hivatalos” oldalról, mert a Take-Two kilenc év után úgy döntött, hogy ez a program veszélyt jelent a GTA Online biztonságára, mert egy harmadik fél módosítja azt, ezzel megsértve a kiadó jogait.

Az OpenIV-et jegyző GooD-NTS elgondolkodott azon, hogy bíróságra viszik a dolgot, ugyanis a hivatalos felszólításban nagyon sok a tárgyi tévedés és a grammatikai hiba, de végül úgy döntöttek, nincs az az idő és pénz, amit megérné erre elpazarolni. Szóval beszüntetik az OpenIV támogatását és eltávolítják a programot, ami valószínűleg nagy érvágás lesz a GTA modderközösségének.

Most a GTA 5 kiadója és az egész cirkusz elindítója, a Rockstar is megszólalt az ügyben. Hivatalos közleményükben kifejtették, hogy a Take-Two akcióa nem kifejezetten a single player moddolást vette célba. Sajnos azonban az OpenIV utat nyitott olyan modifikációknak is, amik megkerülték a GTA Online biztonsági rendszerét, s ezzel ártottak más játékosoknak. Viszont dolgoznak azon, hogy tovább tudják támogatni a kreatív közösségüket anélkül, hogy negatív hatások érnék bármelyik felet.