• Nemrég még úgy nézett ki, hogy a nyárra javarészt végeznek a moddal
  • A Take-Two azonban leállíttatta a Red Dead Redemption mod fejlesztését

Március végén röppent föl a hír arról, hogy a korszakalkotó Rockstar-játék, a Red Dead Redemption ellátogat a Grand Theft Auto V világába néhány lelkes moddernek hála. A remények hamar szertefoszlottak, amikor a vezető modder, Mr. Leisurewear bejelentette, hogy kapcsolatba léptek velük, és ennek folyományaként leállítják a fejlesztést. A későbbiek során elismerte, hogy a kiadó Take-Two részéről érkezett a megkeresés, mely miatt ezt a döntést kényszerültek hozni.

“Csak a térkép lett volna. Egy ekkora projektnek nekiállni további tartalmak átportolásával együtt, sosem lett volna megoldható, csak a világot konvertáltuk volna mindkét játékból legális másolatot használva, és némi hozzáadott saját tartalommal. Sosem volt szándékunk a játék egészét, vagy sztori-módját átemelni PC-re” - tisztázta Mr. Leisurewear, majd hozzátette, hogy bár három év munkáját nem dobja el, de az eszközkészletet sem adhatja ki senkinek.

Úgy látszik, ennyi is elég volt a Take-Two-nak, akik nem lacafacáztak és csírájában fojtották el az ötletet, miután az nyilvánosságra került. Úgy látszik nagyon nem szeretnének maguknak konkurenciát, bár hogy mi bajuk származna egy üres térképből amin lovagolni lehet, jó kérdés. Pláne, hogy készül egy Liberty City mod is a Grand Theft Auto V-höz - igaz, ahhoz mindkét játéknak a birtokunkban kell lennie.

red-dead-redemption-gta-v-mod.jpg