• A Satisfactory fejlesztői szerint az Epic Store sokat segít az indie stúdióknak
  • Mert így nem kell a projekt pénzügyi részén aggódniuk
  • Ehelyett minden erejüket egy jó játék készítésére fordíthatják

A tavaly indult Epic Store mára alighanem a játékipar legmegosztóbb digitális áruházává vált, elsősorban kifejezetten agresszív, exkluzív címek felvásárlására épülő üzletpolitikájuk miatt. Az internet népe újra és újra felhördül, mikor valamelyik játék kapcsán bejelentik, hogy egy ideig csak Epic Store-ban lesz kapható PC-re, azonban maguk a fejlesztők már jóval elfogadóbbak ezzel a megoldással szemben. Nemrég például a Rebellion alapítói beszéltek arról, hogy az Epic mennyire jó pénzt fizet a fejlesztőknek, most pedig a szintén Epic Store exkluzív Satisfactory mögött álló Coffee Stain Studios is megszólalt a témában.

A stúdió egyik UI/UX designere, Nathalie Verwei, elárulta, hogy szerinte az Epic Store kifejezetten segíti a kisebb stúdiókat, hiszen azoknak az exkluzivitásért kapott pénz miatt nem kell annyit aggódniuk az eladásokon. Az ő szavaival élve:

„Úgy gondolom, hogy indie stúdióként jó tudni, hogy a játékod biztonságban lesz publikálás után, és nem kell aggódnod azon, hogy bizonyos pénzügyi célokat sikerül-e elérned. Így pedig arra tudsz fókuszálni, hogy csinálj egy jó játékot. Természetesen néhányan felszólaltak a döntésünk ellen, de úgy gondolom, ez csak egy hangos kisebbség volt.”

satisfactory-0100.png