A Blizzard fejeseinek valószínűleg most alaposan fő a fejük, mert miután visszavonta egy Hearthstone profi játékos, Blitzchung (Ng Wai Chung) nyereményét és egy évre eltiltotta a versenyeken való részvételtől, lényegében mindenki nekik támadt. A háttérben húzódó okok ugyanis politikaiak. Blitzchung kiállt a hongkongi tekintélyuralmi rendszer ellen tüntetők mellett, ezért tiltották el.

Ugyanezt a hibát az Epic Games nem szeretné elkövetni, ezt gyorsan le is közölték a The Verge-nek: „az Epic mindenkit támogat abban, hogy kifejtse nézeteit a politikával és az emberi jogokkal kapcsolatban. Nem fogunk Fortnite játékosokat és tartalomgyártókat bannolni vagy büntetni, ha ilyen témákról beszélnek.”

A kinyilatkoztatás abból a szempontból fontos, hogy az Epic Games részvényeinek nagy része egy kínai cég, a Tencent birtokában van. Tim Sweeney vezérigazgató szerint viszont ez nem lehet probléma náluk. „Az Epic amerikai cég, és én vagyok az irányítást gyakorló tulajdonos. A Tencent hozzávetőleg 40%-os részesedéssel bír, de vannak más részvényesek is, köztük alkalmazottak és befeketetők” – írta Sweeney Twitteren, hozzátéve, hogy a Tencent semmit nem tehet az Epic ellen, amíg ő felügyeli a céget mint alapító, vezérigazgató és irányítást gyakorló tulajdonos.