• A Google jövő héten mutatja be a gaminggel kapcsolatos terveit
  • Azt pletykálják, hogy saját konzolgépük is lesz
  • A legújabb híresztelés szerint a Sega is betársul

Egyre gyakrabban merül fel a Google neve a gaming kapcsán, ami nem véletlen, hiszen a jövő héten esedékes Game Developers Conference-en ők is előadást tartanak majd. Nem titok, hogy a tech-óriás szeretne komolyabban is belépni az iparágba, elsősorban a Project Stream szolgáltatáson keresztül, melyet tavaly már ki is próbálhattak a szerencsések, méghozzá az Assassin's Creed Odyssey segítségével. De az a hír járja, hogy a felhőalapú megoldás mellé egy saját konzolgép is társul majd, ami főleg azok után hihető, hogy néhány napja kiszivárgott pár kép a leendő kontrollerről.

google-controller-2-close-up.jpg

A legfrissebb pletykák még ennél is tovább mennek: a Spawn Wave YouTube csatorna megszellőztette, hogy a Google egy komoly partner támogatásával fog beszállni a gamingbe. Ez a társ pedig nem más, mint a Sega, akiknek ugyebár a múltból már van bőségesen tapasztalatuk arról, hogyan kell piacra dobni egy saját konzolgépet, ezúttal pedig exkluzív címekkel támogatnák a Google-t. Meg kell hagyni: a májusban megjelenő Team Sonic Racing, illetve a hozzánk nyáron érkező, Japánban pedig éppen most botrányba keveredett Judgment kivételével nem nagyon van komolyabb bejelentett címe a kiadónak - csak nem a Google konzolra tartogatják a többi muníciót?

Mindez jelenleg persze nem több találgatásnál - a teljes igazságra egy hét múlva, a március 19-én esedékes konferencián fog fény derülni, melyet a Google azóta vadul el is kezdett már tease-elni.