• A japán rendőrség letartóztatta Pierre Taki színészt
  • Ő alakítja Kyohei Hamura karakterét a Judgement című játékban
  • A kiadó Sega erre reagálva kivonta a forgalomból a játékot Japánban

Egészen komoly botrány alakult ki a Yakuza-sorozat fejlesztőinek új játéka, a Judgement körül Japánban, kiderült ugyanis, hogy a Kyohei Hamura karakterét alakító színész, Pierre Taki lebukott kábítószerfogyasztással. A rendőrök - miután kaptak egy fülest - először Taki autóját vizsgálták át, ahol nem találtak semmit, a későbbi vizeletvizsgálat azonban már kokaint mutatott ki a színész szervezetében.

judgement-kivontak-a-forgalombol-a-kokainozo-szinesz-miatt.jpg

A Sega erre reagálva kiadott egy rövid közleményt, melyből kiderül, hogy azonnali hatállyal kivonták a forgalomból a Judgementet Japánban, amíg eldöntik, hogyan tovább, mint ahogyan a játékkal kapcsolatos összes Twitter-bejegyzést is törölték. Bár elsőre túlzónak tűnhet ez a reakció a kiadótól, valójában teljesen érthető a helyi kultúra ismeretében, Japánban ugyanis tényleg zéró tolerancia van érvényben a drogokkal szemben - már kokain birtoklásáért is akár hét év börtönbüntetést lehet kapni.

A PS4-exkluzív Judgement kapcsán egyébként éppen a napokban jelentették be, hogy június 25-én fog megjelenni a nyugati piacokon. Kíváncsian várjuk, hogy a Japánban kialakult botránynak lesz-e bármiféle negatív hatása az amerikai és az európai premierre.