• Jenna Ortega tökéletesnek tartja Christina Ricci Wednesday alakítását, de nem akarta másolni őt
  • Azt sem akarta, hogy az immár tini hősnő szarkasztikus megjegyzései gyerekesek vagy durvák legyenek
  • Tim Burton sorozata november 23-án debütál a Netflix műsorán

Még csak tegnap ünnepelte huszadik születésnapját Jenna Ortega, az amerikai színésznő máris letette névjegyét a horror műfajában. Láthattuk őt a Te című netflixes sorozatban, A bébiszitter 2-ben, szerepelt az A24 stúdió nagy sikerű slasherjében, a Foo Fighters oldalán a Stúdió 666-ban, illetve az ő karakterére épülhet a Sikoly széria folytatása. Következő nagy szerepe Wednesday Addams lesz Tim Burton november 23-án debütáló netflixes sorozatában.

A produkció pikantériája, hogy Ortega mellett a címszereplőt korábban emlékezetes módon alakító Christina Ricci is szerepel a produkcióban. A fiatal színésznő alaposan izgult is a nagy találkozás előtt. „Úgy éreztem, mintha nyomban idegrohamot kapnék, amikor megtudtam [hogy Ricci játszik a sorozatban]. Rettegtem. Ő igazán vagány hölgy („lady”). Jól éreztem magam, amikor találkoztunk, de az első forgatásunk idegtépő volt számomra, neki ugyanis úgy kellett látnia engem, amilyen ő is volt harminc éve” – nyilatkozta Ortega az Empire magazinnak.

wednesdayaddamss01teaserscreencap-600x314-1.jpg
(A kép forrása: Rotten Tomatoes)

Wednesday új köntösben, tinilányként

A hősnő megformálása különös nehézséget jelentett a főszereplőnek. „Nagyon fontos nekem, hogy ne másoljak senkit. Christina Ricci alakítása sziporkázó volt. Tökéletes és nem változtatnék rajta semmit. Ez a másik oka annak, hogy nehéz volt számomra a munka” – magyarázta, majd a tinédzser hősnőről beszélt. „Sosem láttuk Wednesday-t tinilányként. Amikor idősebb leszel, ezek a szarkasztikus, démoni elszólások már kevésbé hangoznak bájosan, inkább durvák és visszataszítóak. Ez olyan dolog, amivel nagyon óvatos voltam.”

30824397911225446150587539041495879061180469n.jpg
(A kép forrása: Netflix Magyarország, Instagram)

A TÖRTÉNET és a stáb

A Bukarestben rögzített széria cselekménye Wednesday kollégiumában, a Nevermore akadémián játszódik, ahol a címszereplőnek képességei uralását segítenek elsajátítani. Közben a várost megrendítő gyilkosság és szüleit negyed évszázada foglalkoztató rejtély nyomába ered a tinédzser hősnő.

Bár Thora Birch személyes okokból távozni kényszerült a stábból, így is elég mutatós színészgárdát szerződtetett a Netflix. Jenna Ortega és Christina Ricci mellett Morticia és Gomez szerepében Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán párosát láthatjuk, illetve szerepel a sorozatban a Trónok harca Tarth-i Brienne-jeként megismert Gwendoline Christie is. Érdekesség, hogy Fester bácsi hiányzik a főhősök sorából, bár sokan nagy meglepetést sejtenek a háttérben.