Augusztusban számoltunk be arról, hogy a belga GRIN stúdió csődöt jelentett, miután a Woolfe - The Red Hood Diaries nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, értsd: bukás volt a játék. A cég alapítója, Wim Wouters magyarázata szerint a csapat ugyan lelkes volt, de túl nagy fába vágták a fejszéjüket, nem tudták valóra váltani az ambiciózus ötleteiket. „A tapasztalat hiányát a lelkesség egyedül nem tudja pótolni.” -- mondta, és ezzel lezártnak tűnt az ügy, most azonban kiderült, hogy a Woolfe tovább élhet.

A Sniper Elite sorozatot jegyző Rebellion Developments ma jelentette be, hogy megvásárolták a Woolfe - The Red Hood Diaries szellemi tulajdon jogait, más szóval, övék a játék, és minden, ami ehhez kapcsolódik. A csapat célja az, hogy a Kickstarter kampány során megígért jutalmakat eljuttassák az adakozókhoz, a játék jövőjét illetően azonban nem tudtak még semmi biztosat mondani.

A megjelent játék támogatása belátható időn belül nem fog folytatódni, ugyanis az Unreal Engine 3-ra épülő program semmilyen téren nem kompatibilis a Rebellion házi készítésű Asura motorjával, de megvizsgálják a lehetőségeiket. Ugyanígy a levegőben lóg még a Volume 2 is, mégpedig azért, mert csak nemrég ütötték nyélbe az ületet, egyszerűen nem volt idejük alaposan átnézni, mi áll a rendelkezésükre -- ennek ellenére persze számíthatunk arra, hogy nem fogják parlagon hagyni az IP-t.

A Rebellion a saját bevallása szerint akkor vesz egy új szellemi tulajdont, ha azt érdekesnek találja, a Woolfe pedig pont ilyen, ráadásul remekül beleillik a cég portfóliójába, hovatovább, tudnak segíteni azoknak is, akik eddig nem kapták meg a Kickstarter kampány során ígért jutalmakat. Egyszóval mindenki jól járt -- kivéve persze a GRIN, akiken mindez már nem segít.

woolfe-the-red-hood-diaries-rebellion.jpg