Rob Dyer, a Sony America vezetője az IndustryGamersnek elég lesújtóan nyilatkozott a Microsoft saját maga által felügyelt játékaival kapcsolatban. A beszélgetésre valószínűleg a pár napja megrendezett X10 rendezvény adta az apropót.

"Alig pár darab first-party stúdiójuk van. Az utolsó a Bungie és a soron következő Halójuk, a Rare ugyanis már alig csinál valamit. Na meg ott van Peter Molyneux a Fable-cuccával... de ezeken kívül nincs egy darab saját csapatuk sem Redmondban például, vagy akárhol. Nekünk igen." -- kezde Dyler, majd folytatta: "Tehát ahelyett, hogy maguk csinálnának valamit, inkább a Valve-hoz, az Epichez vagy a BioWare-hez szaladnak, és azokba tömködik a dollárjaikat. Mi sosem fogunk ebben egyetérteni a Microsofttal. Amit mi csinálunk, az nagyobb üzlet, mint a 360-é, és túl is nő majd magán a 360-on. A játékosok látják ezt. Lehagytuk őket (az MS-t) Európában, Japánban gyakorlatilag nem is léteznek, és most az USA-ban érjük utol őket."

Dyler még hozzátette, hogy a Sonynál egy ideig még nem lesz trend az exkluzív third-party játékok ostroma, de bizonyos multiplatform címekhez többször adnak majd ki kizárólag PS3-ra kitalált kiegészítőket. Nos... valaki itt nagyon megmondta a tutit.

(A képek az Xbox 360 egyik legvártabb exkluzív címéből, az Alan Wake-ből valók.)