• A Sony is segíti a dolgozóit a koronavírus idején
  • A nagy cégek egymás után teszik a felajánlásokat

Szinte naponta jönnek a hírek arról, hogy a nagy cégek hogyan segítik alkalmazottaikat vagy a védekezés elleni harcot a koronavírus idején. Az Ubisoft vezetője támogató levelet küldött, a CD Projekt Red egymillió dollárt ajánlott fel a küzdelemre, a Razer egymillió maszkot gyárt le, most pedig a Sony közölte, hogy az összes európai és észak-amerikai alkalmazottjának (a szerződéseseknek is) teljes fizetést ad, még akkor is, ha a lezárások miatt nem tudnak a munkahelyükre bemenni dolgozni.

Sőt, a Sony ezen felül még egy 1000 dolláros csekket is küld minden munkavállalójának, hogy megkönnyítse azon számítástechnikai eszközök beszerzését, amelyek a home office feladatellátáshoz kellenek. A legtöbb alkalmazott ezentúl otthonról fogja a munkáját végezni, csak a legszükségesebb embereknek kell bejárniuk az irodákba.

Az üzletvitelre erősen rányomta a hatását az olyan intézkedések meghozatala, mint a határok lezárása. Így nem tudunk mérnököket küldeni Kínába és a Délkelet-ázsiai országokba, hogy segítsék az új termékek gyártását, vagy azok rajtjának elindítását.

A kormányzati előírásoknak megfelelően a Sony több gyárát is bezárta Kínában, Malajziában és Wales-ben, ennek ellenére a japán cég állítja, hogy a koronavírus nem lesz hatással a PS5 premierjére.

Támogasd te is a PC Gurut!

covid-19-sony-affect.jpg