• A Sony szerint a mostani üzleti évre nem lesz hatással a járvány
  • A játékok esetében viszont lehetnek csúszások

Pár nap múlva zárul a Sony üzleti éve, és bár az éves számoló majd csak április végén érkezik, már most kiadtak egy közleményt arra vonatkozóan, hogy mire lehet számítani az egyes divíziók esetében.

A videojátékos részleg kapcsán két állítás olvasható:

  1. A most záruló üzleti évre nem lesz hatással a járvány
  2. A szoftverfejlesztés tekintetében egyelőre nincsenek problémák, ugyanakkor vizsgálják, hogy milyen kockázatokkal járnának az esetleges csúszások a first-party és a partnerstúdióknál

A második pont meglehetősen nyugtalanító, hiszen tulajdonképpen az olvasható ki a sorok közül, hogy simán benne van a pakliban, hogy csúsztatniuk kell a belsős címek megjelenését. Ez jelen esetben két kiemelt játékot veszélyeztet: a The Last of Us Part 2-t, illetve a Ghost of Tsushimát.

a-sony-kozlemenyt-adott-ki-a-koronavirus-kapcsan-aggodhat-a-the-last-of-us-2-es-a-ghost-of-tsushima.jpg

A The Last of Us Part 2 esetében ez különösen kínos lenne, hiszen többször is csúszott már a premier - legutóbb épp tavaly októberben. De a Ghost of Tsushima is nagyon régóta ott van már a várólistán, melynek alig pár hete jelentették be a napra pontos megjelenési dátumát. Bízunk benne, hogy nem kell újratervezni a május 29-re, illetve június 26-ra belőtt premiereket, de jelenleg nem mernénk erre nagy összegben fogadni.

Támogasd te is a PC Gurut!