Kétségtelen, hogy a Naughty Dog egy klasszikust alkotott meg a The Last of Us képében, egy olyan játékot, amely a leköszönő PS3 történetének egyik, ha nem a legjobb címe lett. Milliókat fogott meg az elpusztult világ, Ellie és Joel története, így nem csoda, hogy mindenki, aki végigjátszotta a pajkos kutya játékát, folytatást akar. És ez így van rendjén.

Shuhei Yoshida az angol EGX rendezvényen beszélt a The Last of Us lehetséges folytatásáról. Elmondta, hogy jelenleg nincs semmi bejelenteni valójuk, de Neil Druckmannal és Arne Meyerrel arról csevegtek vacsora közben, hogy milyen ötleteik vannak egy második részt illetően. A folytatás azóta benne van Neil Druckmann gondolataiban, hogy az első rész pozitív fogadtatásra talált.

A Sony azonban szeretné látni, hogy a történet hogyan alakul, és azt is, hogyan "folytatódott a két főszereplő élete az eredeti játék eseményei után." Ez lenne a legjobb megoldás, ugyanis Joel és a kis Ellie karaktere annyira a játékosok szívéhez nőtt, hogy más főszereplőkkel nem biztos, hogy a sikeres lenne egy második rész.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!