• Josida Suhej beszélt a PS VR-ről
  • Az eszközből három év alatt több, mint négy milliót adott el a Sony

A Sony tette mindenki számára elérhetővé a VR technológiát, azonban a Sony által megalkotott estköz nem lett tökéletes. Az első generáció használatát a rengeteg kábel nehezítette, a második generáció ezen javított, sőt egy szabadalom azt sejteti, hogy valamikor érkezhet a teljesen vezetékmentes változat is, talán éppen a PS5-tel együtt. Josida Suhej, a Sony Worldwide Studios elnöke arról beszélt most egy interjúban, hogy nagy jövő áll a VR eszköz előtt, ugyanakkor „rengeteget kell tanulniuk” róla.

Úgy gondolom, hogy a hardverekből szerzett tapasztalatok javítani fogják a virtuális valóság tapasztalatait. A VR-t azoknak a cégeknek is tanulniuk kell, amelyek már hosszú ideje foglalkoznak játékfejlesztéssel. Erre a felismerésre akkor jutottam, amikor elkezdtem a VR-rel foglalkozni. Tanulnom kellett, mert a VR normál TV játékokkal nem működött. Megalkottunk irányelveket a kockázatokra és a fejlesztők találékonyságának köszönhetően a VR megjelenhetett. Megtudtuk azt, hogy meddig tartanak az emberi képességek, de a VR-t most, három évnyi siker után is még tanulunk kell.

A siker pedig megvan, hiszen a premier óta a Sony több mint 4 millió PS VR egységet értékesített. Tanulnivaló pedig tényleg van, hiszen még ki kell küszöbölni a VR okozta fejfájást, szédülést, hányingert, ez azonban nagy valószínűséggel már csak a következő generációban fog megtörténni.

shuhei-yoshisda-psvr-quote-650x365.jpg