• Egy éve van a piacon a PSVR
  • Már itt is az új modell

Tavaly dobta piacra a Sony a Playstation 4 és Playstation 4 Pro mellé saját fejlesztés virtuális valóság sisakját, mellyel a vártnál nagyobb sikereket értek el, talán ennek is köszönhető az újabb, kicsivel kiforrottabb verzió. Első ránézésre nem sok eltérést fedezhetünk fel, az egyetlen ami egyből szemet szúrhat, az a beépített fülhallgató. Ezen kívül azért pár hasznos újításon azért átesett a most bejelentett modell.

A vékonyabb, áramvonalasított kábel már nagyon ráfért, de ami a lényegi változás, hogy a PSVR most már HDR-kompatibilis. Ennek azonban ára van, a külső számítási egység végzi az ezzel kapcsolatos munkát, mely teljesen más foglalatot is kapott, így nem elég ha ezt cseréljük (már ha lehetne külön kapni), a régi sisakkal nem kompatibilis. Az első változat tulajdonosainak kényszermegoldásként marad a közvetlen TV-re csatlakozás, ha ezt a funkciót szeretnék kihasználni.

Az új sisak megjelenése a Playstation Japan bejelentése szerint boltok polcain való megjelenése október 14-én várható, egyelőre nem világos, hogy világszerte, vegy csak a szigetországban. E mellett a Playstation Move kontroller felújított változatát is bejelentették, mely micro USB csatlakozóval tölthető, és már nem lesz kompatibilis az előző generációs konzollal.

PSVR