Öt hónappal a játék rajtja után még mindig a legnagyobb PlayStation VR-címnek számít a Resident Evil 7 virtuális valóságot kihasználó játékmódja. Ez is mutatja, hogy egyelőre ugyan gyerekcipőben járó szórakoztatási formáról beszélhetünk, és a Sony-nál is hasonlóképpen gondolkoznak, éppen ezért lepte meg őket a Resident Evil 7 ezen játékmódjának sikere.

A Playstation részleg marketingfőnöke, Jim Ryan ugyan pontos számokat nem árult el, csupán annyit hintett el ennek kapcsán egy interjúban, hogy a VR-módot kipróbáló játékosok százalékos aránya bőven kétjegyű, és nem 10%. Ezt kénytelenek vagyunk bemondásra elhinni, ugyanis a residentevil.net oldalon látható statisztikák csak az önkéntesen jelentkező játékosok adatait rögzítik, így nem alkothatunk teljes képet a helyzetről.

Akárhonan is nézzük, az említett oldalon rögzített 232.293 játékos sem csekély szám, de ha figyelembe vesszük, hogy több, mint 3,5 millió példány talált gazdára a Resident Evil 7-ből, akkor könnyen elképzelhető, hogy ez akár a duplája is lehet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!