• A Resident Evil 7-ből 3,5 millió példány fogyott
  • Ezzel nem hozta az elvárt szintet, de még így is jól teljesített
  • Akárcsak a Monster Hunter XX
  • A Dead Rising 4 viszont minden elképzelést alul múlt

A Capcom meglehetősen optimistán állt a Resident Evil 7: Biohazardhoz, olyannyira, hogy tervük szerint az első üzleti negyedévben 4 millió példányt kívántak eladni belőle. És bár a Resident Evil 7 remek fogadtatásban részesült a kritikusok és a rajongók körében is, ezt az elvárást nem tudta teljesíteni. Persze, azért nem kell a Capcomnak bezárni a boltot, és nem is nyilvánítják üzletileg sikertelennek a játékot, hiszen mindössze 500 ezer példánnyal maradt le, 3,5 milliót így is eladtak belőle. Talán azóta a 4 millió is megvan.

Nem ilyen rózsás a helyzet a Dead Rising 4-gyel kapcsolatban. A PC-re és Xbox One-ra megjelent cím elé eleve nem támasztottak olyan nagy elvárásokat, mint a Resident Evil 7-tel szemben, a Capcom mindössze 2 millió eladott példányra számított, ehelyett 1 millió sem kelt el március 31-ig, pedig az ünnepi időszakban jelent meg.

A két nagy játékos mellett a szerényebb Monster Hunter XX sem hozta a várt számokat, de 1,7 millió eladott példánnyal legalább megközelítette a 2 milliós célt. Globálisan a Dead Rising franchise 10 millió, a Monster Hunter 40 millió, a Resident Evil 77 millió, a Street Fighter sorozat pedig 390 millió eladott darabnál jár, bár utóbbinak pár év előnye azért van, még úgy is, hogy csak a ’92-es SNES kiadástól számolnak.   

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!