• Nyerd meg az életed (Squid Game) a Netflix történetének legnézettebb sorozata
  • Egy angol nő évtizedes viszonylatban Squid Game néven streamel
  • Most nem kap munkát, a rajongók pedig fenyegetik
  • Azt hitték, hogy a sorozat fiókját lopta el

Elképesztő sikernek örvend a Nyerd meg az életed (Squid Game). A Netflix közleménye szerint a bemutatót követő hónapban 111 millióan indították el a disztópikus jellegű koreai szériát, ami rekordnak számít a szolgáltató történetében. A hatalmas népszerűségen felbuzdulva Abu Dhabiban nemrég valós játékot rendeztek a sorozat alapján, a produkció megihlette a videójátékok világát és az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb tévéshow-jában is láthattunk egy Squid Game-paródiát.

mv5bnde1y2m5mjmtyme1zi00mwi1lweymwmty2vjyzexyzdkytk2xkeyxkfqcgdeqxvyndy5mjmyntgv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Nem csupán vicces, kreatív és izgalmas jelenségeket szült azonban a sorozat. A BBC közzétette a 32 éves angol Lydia Ellery panaszát: az évtizedes viszonylatban Squid Game néven ismert Twitch streamer állítása szerint nem kap munkát és online abuzálják őt. A munkáltatók a széria erőszakosságát nézik rossz szemmel, míg a rajongók felhasználóneve miatt árasztották el postaládáját fenyegető üzenetekkel. „Azt gondolták, hogy elloptam a produkció fiókját” – mondta, majd elmesélte, hogy rengetegen megpróbálták feltörni a profilt.

121323978squidgame.jpg
(A kép forrása: BBC)

Ártatlan felhasználónévnek tűnt ez tizenegy évvel ezelőtt, amikor Ellery létrehozta online fiókjait. „A barátaim hívnak Squidnek, mert az rímel a Lidre, a rendes nevem pedig Lydia” – közölte a jelenleg Bristolban élő nő. Most azonban elgondolkodott a névváltoztatáson, mivel több mint tíz évig épített brandje helyett a sorozat találatai jelennek meg a keresőben a Squid Game címkére.

A sorozat története szerint arctalan szervezők hívnak meg több száz eladósodott személyt, hogy különböző feladványokban mérjék össze erejüket. Az első próbán kiderül, hogy a busás nyeremény megkaparintásáig halálos játékokon keresztül vezet az út.