• Szeptember 17-én debütált a Nyerd meg az életed c. sorozat a Netflixen
  • A látványos koreai szériában halálos tétre menő reality versenyt látunk
  • Négy játékot a valóságban is megrendeznek Abu Dhabiban
  • Nincs fődíj és valódi lőfegyverek

Nagyjából egy éve A vezércsel volt a Netflix slágerprodukciója, ami elkápráztatta a közönséget, idén pedig egy disztópikus sorozat, a Nyerd meg az életed viszi a prímet. A koreai széria története szerint arctalan szervezők hívnak meg több száz eladósodott személyt, hogy különböző feladványokban mérjék össze erejüket. Hamar kiderül azonban, hogy a hatalmas nyeremény megkaparintásáig halálos játékokon keresztül vezet az út.

A szeptember közepén debütált produkció akkora népszerűségnek örvend, hogy az Abu Dhabi Koreai Művelődési Ház a sorozatban látható hat játékból négyet (Red Light Green Light, Dalgona Candy, Marble Game és Ttakji) megszervezett az Egyesült Arab Emírségek rajongói számára – természetesen ezúttal nem a versenyzők élete a tét.

mv5bnza1mmy0odqtndawns00zja5lthjowytzmiwmmmwodu3yjc5xkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3v1.jpg

Ma kerül sor a nagy összecsapásra, aminek során valódi eszközök helyett szivacsfegyvereket használnak majd a külön erre az alkalomra készült egyenruhával ellátott játékosok. Aki pedig kiesik a küzdelmek során, a pálya mellől figyelheti tovább az eseményeket. 338 ember jelentkezett a szervezők elmondása szerint, akik hangsúlyozták, hogy nincs pénzbeli fődíj, a játékokon keresztül viszont szívesen ismertetnék meg a világgal a koreai hagyományokat.