Kétség sem férhet hozzá, hogy a Star Wars Outlaws lesz a nyár egyik legizgalmasabb megjelenése, és nemcsak azért, mert ez lesz az első nyílt világú kaland a messzi-messzi galaxisban, hanem azért is, mert az eddig látottak alapján egy felettébb jó játékkal kedveskedik nekünk a Massive Entertainment csapata. Az augusztus 30-án érkező kalandba jó alaposan belenézhettünk a legutóbbi Ubisoft Forward során, az előzetes beszámolóknak köszönhetően pedig rengeteg információval lehettünk gazdagabbak a játékmenettel és a különböző mechanikákkal kapcsolatban, így van némi rálátásunk a végeredményre. Nemrégiben a program kreatív igazgatója, Julian Gerighty is elhintett néhány infót az IGN csapatának, újfent megerősítve, hogy nem fogunk megőszülni, mire elérünk a stáblistáig. 

Már korábban is volt róla szó, hogy az Outlaws egy rövidebb és tömörebb kaland lesz, mint mondjuk az Assassin's Creed Odyssey vagy a Valhalla (a sárga és kék pöttyöktől még mindig rémálmaim vannak), az említett fejlesztő pedig most konkrét számokkal is szolgált azzal kapcsolatban, hogy mennyi időbe telik eljutni a pályák egyik végéből a másikba, ha jó alaposan meghajtjuk a speederünket. Julian Gerighty elárulta, hogy az alkotásban szereplő planéták (Tatuin, Toshara egyik holdja, ami mondjuk pont nem bolygó, Akiva, Kijimi és Cantonica) körülbelül akkora mérettel bírnak, mint 2-3 zóna az Odyssey-ben, Tosharránál maradva pedig körülbelül 4-5 percet vesz majd igénybe, hogy átszeljük a bejárjató terepet, ami finoman szólva is barátságosnak tűnik, pláne az átlag Ubisoft címekhez képest. 

„Négy-öt percet vesz igénybe, ha megállás nélkül mész, ami ugyan nem hangzik soknak, de ha egyszer elkötelezted magad, elég nagy mennyiségnek bizonyulhat, pláne, hogy mindig lesz valami, ami eltereli a figyelmedet” – mondta a vezető. Ez utóbbi megjegyzés egyébként arra vonatkozott, hogy a Massive csapata a minőséget részesítette előnyben a mennyiséggel szemben, így a felfedeznivalók zöme valóban érdekes lesz ahelyett, hogy haszontalan holmikat gyűjtögetnénk, ezzel elejét véve annak, hogy redundáns tartalmakkal nyújtsák el a játékidőt. Fontos kiemelnünk, hogy ez a 4-5 perc csak Tosahára, valamint az állítólag hasonló méretekkel bíró Akivára és Tatuinra igaz, egyelőre nem tudni, hogy Kijimi és Cantonica nagyobbak vagy kisebbek lesznek-e ezeknél. Hamarosan mindenre fény derül, hiszen már napokkal ezelőtt aranyba ment a Star Wars Outlaws, így semmi sem állhat a fent jelzett megjelenés útjában – maximum egy méretes rancor, de neki majd adunk egy ízletes csontot.