• A Robint alaktó Maya Hawke örülne, ha karaktere meghalna a Stranger Things záróévadjában
  • Szerinte minden színész álma, hogy hősi halált haljon a színen, mint Eddie a 4. szezonban
  • Nem támogatja a spin-offokat, de Joe Keery oldalán szívesen játszana egy testvérszériában

A Stranger Things alkotói a korábbi évadok végén rendre hoztak véráldozatokat, a főhősöket azonban eleddig életben hagyták – még ha Max kómába is esett a negyedik felvonásban. Matt és Ross Duffer azonban nem kíván finomkodni a végjáték során, bevallottan fájdalmas lezárással készülnek. A rajongóknak a 2024-ben esedékes fináléig marad elég idejük felkészülni az esetleges vérfürdőre, de a Robint alakító Maya Hawke máris elébe ment a találgatásoknak és elárulta, hogy nem bánná, ha karaktere olyan hősi halált kapna, mint Eddie az előző szezon végén.

„Ez a záróévad, szóval valószínűleg halnak meg karakterek” – kezdte a 2019-es Volt egyszer egy… Hollywoodban bemutatkozó, mától pedig a Netflix Bosszúra készen című vígjátékában is látható színésznő. „Szeretnék meghalni és megkapni a hősi pillanatomat [„hero moment”]. Szeretnék becsülettel meghalni, mint a legtöbb színész. De szeretem, ahogy a Duffer testvérek bánnak a színészeikkel. Azért írnek ilyen szép szerepet nekem és mindenki másnak, mert megszerették a stábjukat és a karaktereiket, és nem akarják megölni őket. Szerintem ez csodálatos vonásuk, amit nem tüntetnék el” – nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak.

maya-hawke.jpg
(A kép forrása: The Rolling Stone)

Mivel Dufferék elárulták, hogy spin-off sorozatot is terveznek, Hawke véleményét kikérték egy esetleges Robin szériával kapcsolatban. „Alapvetően nem támogatom a spin-offot, de ha Joe Keery oldalán játszhatnék, bármit megcsinálnék. Annyira vicces, csodálatos és okos srác. […] Kiváló munkatárs, bármiben szívesen részt vennék vele” – közölte elismerő véleményét harminc éves kollégájával kapcsolatban.