• A többszörös díjnyertes 80 Days megjelenik PC-re
  • Új történeti szálakat kap
  • Rengeteg új város kerül bele
  • Szélesedik a narratíva
  • Grafikailag is megújul a játék
  • Megjelenés: szeptember 29-én

Az Inkle nevű Indie cég tavaly kiadott játéka, a Jules Verne Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regénye alapján készült 80 Days hamar belopta magát a közönség és az ítészek szívébe, és sitty-sutty bezsebelt több díjat. Hogy mi is ez? Nos, leginkább egy interaktív novellaként érdemes elképzelni, de az e sorok alatt látható videó talán beszédesebb, mint ezer szó.

És most ez a remek kis program megjelenik PC-re is! „Végre bejelenthetjük, min dolgoztuk csendben a háttérben az elmúlt évben” – írta az Inkle csapata a honlapján. „Együttműködve a cambridge-i Cape Guy-jal, végre elhozzuk nektek a 80 Days-t PC-re és Macre. Szeptember 29-én érkezik meg Steamre, GoG-re és Humble-re, 9,99 dollárért (szerk. megj.: kb. 2700 forint).”

A játék célja, hogy Phileas Fogg bőrébe bújva körbeutazzuk a Földet nyolcvan nap alatt (ahogy a regényben), beosztva a pénzt, az időt, meghatározva az utat és természetesen gondoskodva Mr. Fogg egészségéről. Az utunkba ejtett városok mindegyikének önálló narratívája van.

Ám ez még nem minden, hiszen a PC-s változat jóval nagyobb lesz, mint a mobilplatformos kistestvére. Harminc új várossal, 150 ezer szónyi narratívával és két jelentős történeti szállal bővül a 80 Days. Mindemellett új színekkel és effektekkel feltupírozzák a grafikáját, sőt, az egész világra kiterjedő nappal-éjjel ciklus is helyet kap a játékban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!