GURU Extra A hírek popupjaA Transmission Games 1996-ban alakult, akkor még IR Gurus néven, és 2009-re az egyik legnagyobb ausztrál fejlesztővé vált. Hazájában több elismerést is bezsebelt, játékai pedig sokszor a toplisták élén tanyáztak. Sport- és repülős játékairól volt ismert, előbbiek között találhatunk díjlovagló, ausztrál foci és krikett címeket, míg a második világháborús Heroes of the Pacific, ennek folytatása, a Heroes over Europe, és a modern vadászgépeket felvonultató Heatseeker a levegő akrobatáinak nyújtott kellemes szórakozást.

Az első rossz hír a stúdió helyzetével kapcsolatban múlt hónapban röppent fel, mikor az ausztrál Kotaku beszámolt több mint harminc dolgozó elbocsájtásáról. Pedig a kiszivárgott e-mailek szerint egy filmfeldolgozás és egy már megjelent játék folytatása is a terveik között volt, ahogy egy Rotorhead kódnévre hallgató helikopteres projekt is, aminek viszont nem találtak kiadót. Az akkori állás szerint azonban úgy tűnt, két játékukra lenne vevő: a Codemasters a Cricket 2010-re, míg az Evolved Games egy korábban bejelentett Jane's F-22 repülőszimulátorra harapott volna rá.

Tegnap délután viszont jött a a Kotaku bejelentése, miszerint a maradék fejlesztőktől is meg kellett válnia a csapatnak, és kénytelenek voltak végleg bezárni a stúdiót, mivel mégsem sikerült a kiadókkal megállapodni. Ezt a Gamasutra is megerősítette, így már csak jó szerencsét kívánhatunk az állás nélkül maradt fejlesztőknek.

Azt nem tudni, hogy az augusztusban megjelent Ashes Cricket 2009-hez készülő javítást még kiadja-e valaki, vagy marad a most egyedül PC-n elérhető béta-változat.