2007-ben két fiatal, Justin Kan és Emmett Shear létrehozott egy apró videóstreamelő oldalt, a Justin.tv-t. Bár az oldalnak rengeteg kategóriája volt, mégis a videojátékokkal foglalkozó szekció lett a legnépszerűbb, olyannyira, hogy hőseink csináltak egy mellékoldalt, külön kihegyezve a játékokra. Ez lett a Twitch.tv, azaz röviden a Twitch.

A srácok és a felhasználók végül olyan sikeressé tették a portált, hogy az tavaly nem csak kiszorította a Justin.tv-t (ezt le is állították), hanem a nagyfiúk figyelmét is felkeltette, s augusztusban az Amazon szőröstül-bőröstül felvásárolta a Twitchet. De nem ez volt az egyetlen szignifikáns eredmény 2014-ben.

Az év folyamán a Twitch elérte a havi 100 millió nézőt, és volt olyan hónap, amikor egyidejűleg 1 millió ember csüngött az oldal valamelyik videóján. Havonta 11 millió videó kerül adásba millió egyedi műsorszolgáltatótól.

De egyéb mérföldköveket is elértek, például immár a PC-n kívül kilenc különféle platformon érhető el a Twitch (Xbox One, Xbox 360, PS4, Android, iOS, Amazon Fire TV, Ouya, Chromecast, SHIELD) s a feltöltéseket is egyre több eszközről lehet elvégezni, de fejlődött a közösségi rendszer és a reklámfelület is. Érdemes ellátogatni a Twitch oldalára, ahol további eredményekről olvashattok.

twitch-tv-logo.jpg