• A Ubisoft is csatlakozott a Playing for the Planethez
  • Két játékban mutatja be a klímaváltozás következményeit

Több más játékipari céggel együtt a Ubisoft is partnerkapcsolatban áll az Egyesült Nemzetek Szervezetének kezdeményezésével, a Playing for the Planettel, amelynek keretében igyekeznek felhívni a klímaváltozás káros hatásaira. A Ubisoft ezt úgy próbálja elérni, hogy két játékában, a Riders Republicban és a Skull & Bonesban is betesz egy-egy eseményt ezzel kapcsolatban.

Természetesen először a Riders Republicban láthatjuk majd eme eseményt, ami az Észak-Amerikában komoly gondokat okozó erdőtüzekkel fog foglalkozni, és nem lesz előre bejelentve, mikor indul a kalamajka. Egész pontosan valamikor 2022 végén vagy 2023 elején váratlanul lángba fog borulni a pálya, az eget elborítja a füst. Bár kapunk gázmaszkot, a térkép egy része így is bejárhatatlan lesz a lángok miatt. A játékosoknak pedig együtt kell működniük, hogy a Sequoia National Park ne váljon a pusztító tűzvész martalékává.

Hasonló lesz a helyzet a pletykák szerint novemberben érkező Skull & Bonesban, csak ott nem a tűz, hanem a tengeri élővilág és a cápák túlhalászása lesz a központi témája az eseménynek.