A Valve nem szereti a Windows 8-at, ezt tudjuk jól, legutóbb viszont már az Apple ellen is felszólaltak a csapattól. Drew Bliss szoftvermérnök az Ubuntu Summiten tartott rövid előadást, melyben kitért a Steam jövőbeli Linux-támogatására is.

Drew leszögezte, hogy a Valve-nál senkinek sem tetszik, hogy az Apple és a Microsoft egyre szűkebb kereteket szab operációs rendszereiknek, és hogy a saját maguk által finanszírozott piacterek ellehetetlenítik az olyan jól működő rendszereket, mint a Steam. Bliss szerint azonban cégük hajthatatlan, és ha kell, a végsőkig elmennek a szabad szoftverek és a nyílt platformok támogatásában. A Steam a linuxos nyitással ledönti a nyílt forráskódú oprendszer eddigi legnagyobb hátrányát, és így kiváló alternatívája lehet a Windows 8-nak és az OSX-nek.

A Valve egyre többet szidja a Windows 8-at, melynek premierje óta egyébként nem sok minden változott a videojátékok világában. Ti mit gondoltok, igaza van a cég embereinek, vagy maradjunk a jól bevált Windows 7-nél?