• A Steam vs. Epic Store vitába beszállt a Valve egykori fejlesztője is
  • Richard Geldreich szerint a Steam 30%-os részesedése komoly gondot jelentett az iparnak
  • Ezért a Steam jövőben az inde és pornó játékok platformja lesz
  • Míg az AAA kategóriás címek az Epic Store-ba kerülnek majd

Egyre élesedik a Steam vs. Epic Store vita. Sok játékosnak nem tetszik, hogy az Epic ismert és szeretett címeket köt le időleges exkluzívként (lásd például a Borderlands 3 esetét, amit egy review bombing is követett), most azonban beszállt a vitába a Valve egykori fejlesztője is, aki szerint a Steam megöli a PC-n való játékot.

steam-vs-epic-01.jpg

Richard Geldreich elsősorban a Steam eladásokból beszedett 30%-os részesedésére hívta fel a figyelmet, mondván, ez egyszerűen túl sok. Szerinte ez egy probléma, amit az Epic épp most készül megjavítani. Tweetjei alapján elsősorban azt szeretné, ha a Steam kapna egy rendes konkurenciát, a Valve digitális áruházának minden kényelmi funkciójával: ezt a megoldást pedig vagy a Discordtól, vagy az Epictől várja.

Geldreich végezetül megeresztett egy igen velős jóslást is: meglátása szerint a Steamen a jövőben csak az indie, az AA kategóriás vagy a pornó játékok fognak maradni, az AAA kategóriás felhozatal pedig átkerül majd az Epic Store kínálatába a kedvezőbb feltételek miatt.