Alig egy évvel az első Magyar Elit Bajnokságot követően a hazai versenyszerű League és Legends mezőny átesett némi változáson. A késő nyártól egészen kora őszig tartó válogatásokat követően elindultak a csapatkörök, majd ezeken túl elérkeztünk a végső megmérettetésig. Habár a döntőben a két egymásnak eső team ugyanaz maradt, mint akik tavaly versengtek egymás ellen, mégis bőséggel akadtak új arcok. Mind a WiLD.CoolerMaster, mind pedig a Team Horizon Reapers esetében is beszélhetünk játékos-cseréről, ám a váltás az idei szezonban a pirosaknak kedvezett.

Ahogy tavaly, úgy 2017-ben is a Docler ház színháztermében került megrendezésre az esemény, és habár számos ismerős pofi köszönt vissza ránk az eredmény egészen más irányt vett, mint egy évvel korábban. 2016-ban a best-of-five formát követő döntőt 3:1 arányban a THR nyerte, idén viszont fordult a kocka és 3:0-ra kikaptak a WiLD-tól. A pirosak egész idő alatt veszélyesen gyors iramot diktáltak, ezzel pedig sikerült megszorongatniuk vetélytársaikat. Nyereményük másfél millió forint és persze egy a liga logóját ábrázoló – és mint hallottuk igen nehéz – trófea.

rogmeb-2k17.jpg

A tervek szerint jövőre is lesz MEB és kiderül, sikerül-e a két döntős csapatnak összehozni a mesterhármast és harmadjára ismét ringbe szállni a győzelemért.