• Önállósítják magukat a Windows 7 gépek
  • Többen is arról számoltak be, hogy kérdés nélkül települ a Windows 10
  • Ennek nem kellene megtörténnie
  • Legalább két felhasználónál meghibásodást is okozott az agresszív terjeszkedés

A Microsoft januárban jelentette be, hogy a Windows 10 már 220 millió felhasználónál tart, ami nagyon impozáns szám, tekintve, hogy tavaly jelent meg az új operációs rendszer, ennek dacára most kiderült, hogy a gyártó agresszív módon kezdte terjeszteni a termékét.

A WINDOWS 10 MÁR MAGÁTÓL TELEPÜL, FELHASZNÁLÓI ENGEDÉLY NÉLKÜL.

Az elmúlt napokban többen is beszámoltak arról, hogy a beavatkozásuk nélkül a Windows 7 számítógépük letöltötte és el is kezdte telepíteni a Windows 10-et, egyes esetekben pedig már arra keltek, hogy a friss rendszer várja őket. A meglepetés eléggé kellemetlen, legalább két felhasználónál pedig komoly gondot is okozott: LHoT10820 gépén hazavágta a RAID beállítását (azóta sikerült kijavítania), ráadásul biztonsági mentés nélkül maradt, hiszen nem készült arra, hogy a számítógépe önállósítja magát, Noble_Insomniac laptopja pedig használhatatlanná vált.

A magyarázat minderre az, hogy a Windows 7 keddi frissítésével az ajánlott telepítések közé került a Windows 10, és noha ez kikapcsolható, nem ez a furcsa a történetben. Maga a Microsoft, pontosabban az operációs rendszerek fejlesztésével foglalkozó részleg feje, Terry Myerson mondta el még októberben, hogy ilyen esetekben tiszta és világos figyelmeztetést kell kapnia a felhasználónak, ami, mint látjuk, elmaradt.

Szerencsére nincs minden veszve, ha mégis önállóan frissült volna a számítógépünk, a korábbi operációs rendszer visszaállítható 30 napon belül, de érdemes jól megnézni a frissítési beállításokat, hogy hasonló galibába ne fussunk bele.

windows-10-logo.jpg