• A World of Warcraft volt az elmúlt negyedév harmadik legtöbbet streamelt játéka
  • A Fortnite és a League of Legends némileg gyengültek

A StreamElements közzétette negyedéves jelentését a júliustól szeptemberig tartó időszak streamer szokásairól, amely megmutatja, melyik platformok, játékok és streamerek voltak a legnépszerűbbek.

Kezdjük a nagy kérdéssel: mekkora hatása volt annak, hogy Ninja átváltott a Mixerre? Egyelőre nem túl sok, a 3.2%-os piacrészesedés alig több a korábbinál. A Twitch továbbra is dominál (75.6%), a YouTube Gaming (17.6%) és a Facebook Gaming (3.7%) is jókora lemaradással követi.

A játékok terén egyértelműen a World of Warcraft nagy sikerét hozta a negyedév, köszönhető a Classic megjelenésének. A nézett órák tekintetében több mint a dupláját hozta a játék a második negyedéves teljesítménynek, amivel feljött a harmadik helyre, a Fortnite és a League of Legends mögé. Az első helyen lévő Fortnite 20% körüli visszaesést produkált, amivel folytatódott a népszerűség csökkenése (januárhoz képest az órák és a streamerek száma is lefeleződött), ám az új szezon ezen jó eséllyel változtatni fog majd.

a-world-of-warcraft-sikeret-hozta-az-elmult-negyedev-a-twitch-en.jpg

A negyedév legnépszerűbb streamere a World of Warcraft-sztár, Asmongold volt, ezzel is mutatva a Classic hatását. Tfue még úgy is második lett, hogy szeptemberben szünetet tartott, megelőzve shroudot, xQc-t és gaulest.