• A The Last of Us Part 2-t a Game Awardson kilenc kategóriában jelölték
  • Az egyik a legjobb zene kategóriája
  • Ezzel kapcsolatban a zeneszerző érdekes megjegyzést tett

Bár a The Last of Us Part 2 jól felkavarta az állóvizet, és alaposan megosztotta az első rész rajongóit, az tagadhatatlan, hogy sikeres és a maga nemében egyedi játék lett. Ennek tükrében nem csoda, hogy több díjra is jelölték, a Golden Joystick díjátadón például öt kategóriában is díjat szerzett, a Game Awardson pedig kilenc kategóriában szerzett tíz jelölést.

Ezek egyike a legjobb zene, aminek kapcsán a The Last of Us: Left Behind és a The Last of Us Part 2 zenéjét is jegyző Gustavo Santaolalla Twitteren köszönte meg a jelölést, majd sorait ezzel zárta: „ez még csak a kezdet”. Ezt a mondatot aztán a Game Awards házigazdája, Geoff Keighley is kiemelte.

Hogy mire célzott Santaolalla, az jó kérdés, de egyesek arra gondolnak, hogy az úriember a The Last of Us Part 3-ra. Hogy lesz-e harmadik részt, azt hivatalosan még senki sem erősítette meg, bár a Part 2 (anyagi és kritikai) sikere után ez nem kérdéses. Hogy milyen lesz, hogyan fogadják a rajongók és egyáltalán, mikor jelenik meg, az már az.