Az elmúlt években radikális változásokon ment keresztül az E3 névre hallgató, videojátékokat a középpontba helyező nagyszabású esemény. Először is most már nem is olyan nagyszabású, másodszor pedig a kiállítást biztosító helyszín is megváltozott: 2007-ben a Kalifornia állambeli Santa Monicában került lebonyolításra. Így lett a csillogó-villogó, játékosok Mekkájának számító eseményből egy kisebb szabású, a sajtó képviselőire fókuszáló kiállítás, amely leginkább kis létszámú, családiasabb hangulatú előadásokból és beszélgetésekből áll. Történt mindez a költségcsökkentés érdekében, s a jelek szerint úgy néz ki, hogy sajnos csak további zsugorodásról adhatok hírt az E3 kapcsán. Az Activision, amely túlzás nélkül állíthatom, hogy a játékvilág egyik legnagyobb kiadója, ezúttal távol marad ettől a továbbra is jeles eseménytől. A miért kérdésre pedig meglehetősen szűkszavú válaszokat kapunk. A kiadó nem hajlandó bővebben kommentálni az eseményeket, és nem bocsátkozik részletekbe sem:

"Gondos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban üzleti okokból nem szándékozunk részt venni semmilyen E3-mal kapcsolatos eseményen."

Szomorú hír ez, melyből egyértelműen az is következik, hogy nem számíthatunk az Activision nagy játékcímeire - legalábbis a kiállításon nem, s ezen sajnos már az sem segít, hogy az E3 idén visszaköltözik eredeti helyére, a Los Angeles-i Convention Centerbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy az Activision ne ránthatná le a leplet készülő nagy játékcímeiről  - esetleg a Call of Duty 5-ről vagy a Guitar Hero IV-ről - például egy saját szervezésű, igényes esemény keretein belül.

(Az alábbi képek az Activision jeles játékaiból származnak.)