XXI. század második évtizede tagadhatatlan mód a TV-sorozatokat helyezi a középpontba, kezdve a posztapokaliptikus fertő, a The Walking Dead első szériájával, majd folytatva George R.R. Martin alkotta világa, a Tűz és Jég dala ciklusának első könyvével, s az idő óta sincs megállás, a vonat nem áll meg, határ a csillagos ég. Olyan franchiseokat visznek sorozatra, mint a Gyűrűk Ura, a Star Wars, vagy éppen a Vaják (The Witcher) – csak hogy párat említsünk –, s most melléjük csatlakozhat az Alien is, ráadásul állítólag duplán.

alien-covenant-alien.jpg

Jó lenne azt mondani, hogy az Alien a mostban éli fénykorát, ámde a 2012-es Prometheus és a tavaly eléggé félrement Covenant után ez csak leányálom, s a Fox már a további folytatás lehetőségét is lelőtte, egyidejűleg bezárva a kapukat Neill Blomkamp verziója előtt. Hogy mindezek láttán öröm vagy búcsúkönnyek hullnak a fanok szeméből, kétséges, ámde lehet némi öröm is az ürömben, hisz az akkor konkrétumok-mentes lelövés indokolatlansága nem a franchise sírgödrének megásása volt, sőt!

Most, hogy azon híresztelések kaptak szárnyra, miszerint nem is egy, hanem rögtön két sorozat is munkálatok alatt áll, a már haldokló xenomorphok feltámadását hozhatják.

A HNEntertainment információi szerint az egyik nem konkrét tévében leadott sorozat lesz, a Fox/Disney a Hulu streamingszolgáltásaiba szeretné bebiggyeszteni, ami nem túl meglepő, tudván a Disney legutóbbi tevékenységeiről.
De hogy legyen némi pletyka is még a pletyka hátán, a széria elkészítésében a Prometheusért és a Covenantért egyaránt ex-felelős Scott Ridley is kiveszi részét, mint executive producer.

ridley-scott-alien-convenant.jpg

Bár mindez koránt sincs kőbe vésve, ahogyan az sem, hogy a további teljes estés mozikról sem tettek le, hiszen épp a napokban, a Disney elnökének, Bob Iger nyilatkozatát követően azon szóbeszéd kélt két lábra, miszerint James Cameron is egy újabb Alien-projekt elkészítésén dolgozik.  Iger „nem nyírjuk ki a Fox-R besorolású filmeket” félreértelmezhetetlen  szavai egyértelművé tették, hogy nem kell örök búcsút intenünk a prepegő-Predatoroknak és a mellkasból előtörő Alieneknek,  de hogy sejtelmes mondandója és a pletyka kölcsönhatásaként egy teljes estés Alien moziról vagy az esetleges másik sorozatról van-e szó, melyről egyelőre mit sem tudni, rejtély, minden esetre semmit sem igyunk a medve bőrére, csak várjuk a további elhintett infómorzsákat. Ha meg nagy szeletben jön… hát jöhet, várjuk szeretettel!