Szám szerint két modifikációról van szó, egybecsomagolva kedveskedik velük ugyanis a Long War Studios moddercsapata, akiknek az előző rés méltán népszerű Long War modját is köszönhetjük.

Az első, a kettő közül a nagyobbik tartalommal büszkélkedő Perk Pack felbővíti a karakterosztályokat további hárommal, illetve egy új képességoszlopot ad mindegyikhez, így előléptetésnél már nem két, hanem három lehetőség közül választhatod a katonáidnak megfelelőt. Az összesen 70 új perk mellett a többi is kicsit át lett dolgozva, és ha nem találnád a számodra megfelelő karakterosztályt, akár sajátot is kitalálhatsz. E mellé már csak csemege a további 10 PCS (Personal Combat Sim), ami további, perkökben nem fellelhető képességeket ad bakáidnak.

xcom2-perkpack-mod.jpg

A második, a Laser Pack Mod, melynek nevéből már sejthetik a veterán parancsnokok, hogy egy régi-új fegyverosztályt vezet be, ami a mágneses és a sugárfegyverek között helyezkedik el, mind fejlesztési sorrendben, mind tűzerőben.

xcom2-laser-mod.jpg

Ha netán elmulasztottátok volna a játékot, tesztünket itt találjátok. Azóta kapott három kisebb-nagyobb DLC-t is, de ha azokra nem is, A Long War Studios munkájára mindenképp érdemes „befizetni”.