• American McGee megunta, hogy az Alice 3-mal nyaggatják
  • Holott neki semmi beleszólása sincs ebbe
  • Az összes jog az EA-nál van
  • A kiadón múlik, mikor lesz folytatás

American McGee nem akarja feladni az Alice-t, ezt régóta tudjuk, de a harmadik játék a mai napig nem kapott zöld utat. Ennek egyetlen oka van: a jogokat birtokló EA még nem döntött úgy, hogy belevág. Ennek ellenére mindenki McGee-t faggatja arról, hogy mikor jön már a harmadik folytatás, pedig nem egyszer elmondta: neki ebbe nincs beleszólása. Most a blogján fejtette ki ugyanezt egy hosszabb posztban:

„A jogok az EA-nál vannak, így a kontroll is, ő dönti el, mi lesz az Alice-szal. Zöld utat kell adniuk egy új játékra, finanszírozniuk, legyártaniuk, kiadniuk és terjeszteniük is nekik kell. Nem, az EA NEM engedi meg nekem (vagy bárki másnak), hogy közösségi pénzből finanszírozzuk, vagy önerőből támogassuk, fejlesszük és adjuk ki az Alice bármilyen interaktív változatát.

NINCS BEFOLYÁSOM az Alice jogokra, az EA döntési folyamatára vagy bármire, aminek köze van az Alice-hez, az Alice merchandise-hoz, az Alice adaptációhoz, stb. Az EA tudja, hogy új Alice-játékot szeretnétek, és azt is, hogy RJ Berg és jómagam szívesen segítünk annak megtervezésében, megírásában és fejlesztésében. Egyszerűen ki kell várnunk, hogy az EA alkalmasnak lássa az időt egy új játékra.

Valószínűleg LESZ egy újabb Alice, mielőtt mind meghalunk, de a kérdéseitekkel, az ötleteitekkel, a kelekótya elgondolásaitokkal, hogy gyorsabb legyen a folyamat, mindezzel az EA-hoz forduljatok, ne hozzám. Nem, nem tudlak összehozni „azzal az emberrel” az EA-nál. Tweeteljetek nekik. Én is ezt csinálom.

Szóval kérlek benneteket, ne kérdezgessetek az új Alice játékról. Még egyszer: nincs beleszólásom ebbe. Tweeteljetek az EA-nek.”

McGee még megragadta az alkalmat, hogy elmondja, nincs hozzáférése az Alice: Madness Returns produkciós anyagaihoz, így demo buildeket és kivágott tartalmakat se kérjünk tőle, illetve figyelmünkbe ajánlotta az Alice: Otherlands című animációs minisorozat két epizódját a Youtube-on. Végül elmondta, hogy ő is nagyon szeretne egy új Alice-játékot látni, és elnézésünket kéri, ha szavai haragosnak tűnnek vagy bántóak, de egyszerűen megunta, hogy folyamatosan ugyanazt kérdezik tőle.