Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója a Cowen and Company elemzői konferencián beszélt cége jelenéről, anyagi helyzetéről, és persze a fényes jövőről. Még szép, hogy fényes: a GTA 5-ből annyi pénz folyt be a kincstárba, hogy Strauss és cimborái valószínűleg Dagobert bácsit játszva úszkálnak benne két meeting között. Bár az már közismert, hogy a legtermékenyebb fejőstehenet kitenyésztő Rockstar Games jövő márciusban új játékkal rukkol elő, a projekt mibenlétéről csak találgatni tudunk. Ezt meg is tettük, itt elolvashatjátok a top 5 lehetséges szcenáriót.

Van a fenti listán egy sorozat, ami már évek óta nem hagyja nyugodni a rajongókat: a Red Dead. A zseniális Red Dead Redemption (adatlapunkon és képeinken) óta nagyon sok idő telt el, de még semmi hír a folytatásról. Ugyan részletekkel Strauss sem szolgálhatott, annyit viszont elmondott, hogy "elég nyilvánvalóan állandó sorozatról van szó", azaz a kiadónak esze ágában sincs lemondani a több millió eladható példányról, amit egy újabb Red Dead-rész kiadása jelent. Zelnick a hosszú infóapályt is meg tudta magyarázni:

"Az újabb és újabb játékok kiadásának kockázata az, hogy bár feltölti a kiadási naptárat, a vásárlók nem ezt akarják. Ők jobbra, és nem többre vágynak." -- fogalmazott, finoman utalva a konkurencia évenként jelentkező sorozataira.

A Red Dead-folytatás tehát biztosra vehető, de csak akkor fog megjelenni, ha a kiadó elérkezettnek látja az időt, illetve ha a fejlesztéséért felelős csapat tényleg ott tart majd, hogy kiadhassák a programot. És mielőtt még kérdeznétek: nem, Strauss semmit sem mondott a PC-s GTA 5-ről vagy Red Dead Redemptionről. Persze a remény hal meg utoljára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!