Tegnap napvilágot látott a Take-Two szokásos gazdasági jelentése, s ahogy az lenni szokott, a múlt pénzügyi teljesítményének részletezése után a vezetőség a jövőbe tekintett, pozitív dolgokkal kedveskedve a befektetőknek -- beszéde során a kiadó vezérigazgatója, Strauss Zelnick el is mondta: a cégével azon dolgoznak, hogy megtalálják azt a sorozatot, ami effektíve örökké folytatódhat.

A Take-Two egyáltalán nem úgy látja, hogy egy érdekes szellemi tulajdonból minél gyorsabban ki kell aknázni azt, ami lehet, aztán pedig átállni a következő ötletre. Nem, ők úgy látja ez a témát, hogy ha van egy nagyon jó ötletük, az örökké mehet, s éppen azt keresik, hogy melyik franchise lehetne az, amit ennek a kezelésnek vethetnének alá. Az egyértelmű, hogy a GTA a fő kenyérkereső, de szerintük nagy potenciál van a Red Dead-, a Borderlands- (a Borderlands 2 hétmilliónál tart), a BioShock- (a BioShock: Infinite-ből négymillió fogyott) és a Civilization-sorozatban is.

Ez a kijelentés főleg azért érdekes, mert a kiadó nagyon hallgatag volt eddig egy esetleges Red Dead folytatással kapcsolatban, de most az a tény, hogy a hosszú távú terveikkel kapcsolatban egy mondatban említették a nagy GTA-val, előrevetíti azt a lehetőséget, hogy jöhet végre a folytatás, esetleg a két GTA holtterében, elvégre volna rá kereslet, hiszen 13 millió példányban fogyott a Red Dead Redemption a megjelenésének első két évében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Red Dead Redemption -- Megjelenés: 2010. április 27. -- Gépigény: nem készült PC-s verzió