• Az NBA 2K20 volt szeptember legjobban fogyó játéka az Egyesült Államokban
  • Egyben az éves összesített listán is átvette az első helyet
  • A top tízben összesen nyolc új megjelenés található

Amíg augusztus viszonylag unalmasan telt, addig a szeptemberi hónap igazi tűzijáték volt az Egyesült Államokban, az NPD legfrissebb szoftvereladási listájáról ugyanis kiderül, hogy a top tízben összesen nyolc (!) új megjelenést zárt a hónapban.

A legjobban az NBA 2K20 nyitott, amivel nemcsak szeptember legjobbja lett, hanem rögtön át is vette a vezetést a 2019-es összesített listán, mint az év legjobban fogyó szoftvere az USA-ban. Egyben egy új rekordot is felállított, soha egyetlen sportjáték sem produkált még ugyanis ennyire erős nyitóhónapot - a tavalyi kiadástól vette át ezt a címet.

amerikai-eladasok-egy-honap-alatt-mindent-bedaralt-az-nba-2k20.jpg

A hónap második legjobbja a Borderlands 3 lett, amely szintén a franchise eddigi legjobb rajtján van túl, összességében pedig már most a harmadik legjobban fogyó játék az évben, az NBA 2K20 mellett csak a Mortal Kombat 11 van (még) előtte. A dobogó legalsó fokára a FIFA 20 állhatott fel, a legjobb tízbe pedig a Zelda: Link's Awakening, a Ghost Recon Breakpoint, a Gears 5, a Code Vein és az NHL 20 fértek még be az újoncok közül.

USA SZOFTVERELADÁSOK (2019 SZEPTEMBER)

  1. NBA 2K20
  2. Borderlands 3
  3. FIFA 20
  4. The Legend of Zelda: Link’s Awakening*
  5. Madden NFL 20
  6. Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint
  7. Gears 5**
  8. Code Vein
  9. NHL 20
  10. Mario Kart 8*
  11. Minecraft
  12. Grand Theft Auto V
  13. Super Smash Bros. Ultimate*
  14. Spyro Reignited Trilogy
  15. Red Dead Redemption II
  16. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  17. Plants vs Zombies: Battle For Neighborville
  18. Marvel’s Spider-Man
  19. Catherine
  20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*

* digitális eladások nélkül
** PC-s digitális eladások nélkü

A rengeteg újdonság ellenére a piac visszaesést mutat: 8 százalékkal volt kevesebb az összforgalom (összesen 1.28 milliárd dollár), mint tavaly szeptemberben. A szoftverek csak 4 százalékot gyengültek ugyan, ám a hardveres fronton már 22 százalékos volt a visszaesés a bevételeket tekintve.

A legjobban fogyó konzol egyébként - mondhatni már megszokott módon - a Switch volt, melynek a Switch Lite megjelenése is adott egy jókora lendületet. Ennek kapcsán megtudtuk azt is, hogy a Nintendo Switch amerikai összeladásai átlépték a 15 milliót - nem sokkal azután, hogy Európában is meglett a 10 millió.