• Az EA vezetője a Respawn felvásárlásáról beszélt
  • Andrew Wilson szerint ez volt az egyik legjobb üzlet a videójáték-ipar történetében
  • A csapat állítólag egy nagyon izgalmas címen munkálkodik
  • De részletekbe természetesen nem bocsátkozhatott

Az elmúlt években egymásnak adták a kilincset a különböző felvásárlások (leginkább a Sony és a Microsoft részéről, de azért a Tencent és az Embracer Group sem tétlenkedett), az EA azonban csak ritkán szánja rá magát egy-egy ilyen lépésre – bár, ha ez megtörténik, akkor annak BioWare vagy Codemasters lesz a vége. A szebb napokat is látott kiadó még 2017-ben terelte az esernyője alá a Titanfallt jegyző Respawn Entertainment csapatát (cirka 455 millió dollárért), ami azóta olyan produkciókat rakott le az asztalra, mint például az elmúlt évek egyik legjobb FPS kampányát kínáló Titanfall 2, az egyik legnépszerűbb battle royale játék, az Apex Legends, na és persze a rajongók hitét visszaadó Star Wars Jedi: Fallen Order, valamint annak folytatása, a nemrég nagyot frissült Survivor. Ilyen felhozatallal nem csoda, hogy az Electronic Arts CEO-ja, Andrew Wilson rendkívül elismerően beszélt nemrég az akvizícióval kapcsolatban.

"Nem nagyon szoktunk felvásárolni cégeket" – mondta Wilson Goldman Sachs Communacopia & Technology konferencia során. "A Respawn megvétele viszont az egyik legjobb üzlet volt, amit a videójáték-ipar valaha látott. Egy hihetetlenül tehetséges csapatról beszélünk, ami rendkívül nagy értéket teremtett számunkra, a részvényeseink, valamint persze a játékosok számára, köszönhetően az Apex Legends-nek és a Jedi-szériának" – tette hozzá. A vezérigazgató elárulta, hogy egy nagyon izgalmas projekt is készül a stúdió berkeiben (már a Survivor folytatásán és a többi Star Wars-játékon túlmenően), így ha Titanfall 3-at nem is fogunk kapni (talán már soha), akkor sem maradunk minőségi Respawn címek nélkül. 

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.