Ez a másik széria természetesen a címben jelzett Anno..., amely ráadásul sokkal zökkenőmentesebben vészelte át a kiadó- és szemléletváltás nehézségeit, hiszen a Ubisoft által menedzselt Anno 1404 a franchise talán legjobb darabja lett, sőt a jövőbe repítő 2070 is meglepően jól sikerült. Miután pedig, ahogy a bevezetőben említettem, a Settlers Online megépítésével a franciák sikeresen elkészítettek egy keretrendszert, csak idő kérdése volt, mikor kerül be a böngészős csomagba ez a széria. Nos, az idő elérkezett -- minden másról bővebben az alábbi sajtóanyagból:



Az Ubisoft Blue Byte fejlesztésében készített Anno Online egyedi kombinációja a legújabb és az Anno sorozatokból már jól ismert és népszerű játékelemeknek, így egy igazán ütős böngésző alapú játékká vált. A kritikusok által is elismert, díjnyertes sorozaton alapuló játékon keresztül a felhasználók először élhetik át böngésző alapú játékban a stratégia izgalmát, a szimulációt, a kidolgozott részletekkel ellátott animációt és grafikát. A játékosok középkori városokat építhetnek és fejleszthetnek a már Anno rajongók által jól ismert, részletesen kidolgozott gazdasági rendszer felállításával.

A virtuális lakosok igényeit kielégítve újabb és újabb épületek tárulnak fel a játékosok előtt és a lakosok egyre többet követelnek majd. A játék előrehaladtával végül szükségessé válik új szigetek felfedezése és elfoglalása, hogy a felhasználók kereskedelmi útvonalának részévé váljanak.

Anno Online zárt béta, magyarul is!

Az Anno sorozatban először nyílik lehetősége a játékosoknak, hogy egy óriási birodalom részévé váljanak, és erős szövetségekbe tömörüljenek közös céljaik elérése érdekében a küldetések teljesítésére.

Fontosabb játékelemek:
  • Monumentális városok: az Anno Online-ban lévő óriási városok több mint 120 különféle skinnel rendelkeznek a különböző épülettípusokhoz, a játékosok akár több mint 1500 épületből álló városokat is építhetnek.
  • Magas minőségű grafika: mindegyik épület részletgazdag kidolgozású, a játékos akár „közelre hozott módban” is megvizsgálhat minden részletet.
  • Testre szabható tartalom: millió különféle kombináció közül válogathatsz, és megmutathatod egyéni stílusodat a többi játékosnak is.
  • Könnyebb használhatóság: szükség esetén részletes oktatómód és segítség áll rendelkezésedre, végigvezetve téged a játékon.
  • Kereskedelmi rendszer: a játékosok bárkivel kereskedhetnek az Anno Online-on.
  • Böngésző alapú játék: a játékot magával ragadóvá és különleges élménnyé teszi.


Ráadásul, ahogy a címben is jeleztem, mindezt magyarul is átélhetjük, hiszen a ma induló zárt bétába a hazai játékosok is bekapcsolódhatnak. Ehhez nem kell mást tenni, mint készíteni egy fiókot a magyar aloldalon, vagy simán bejelentkezni a meglévő Uplay-profillal, és reménykedni benne, hogy becsatlakozhattok a játékba. Az eligazodást magyar nyelvű súgó, fórum, támogatás, sőt Facebook-oldal segíti, így tényleg nincs akadálya annak, hogy bárki elkezdje saját birodalma felépítését. Végezetül pedig íme a beharangozó videó, természetesen ez is magyar felirattal: