döcögősen induló VIP demó után - melyet volt szerencsénk kipróbálni - tegnap este óta elindult nyílt demóban már bárki megnézheti magának, hogy milyen is a Bioware új játéka, az Anthem. Két küldetés között, vagy kávészünetben pedig némi érdekességgel is tudunk szolgálni, ugyanis az Edge magazinnak adott interjúban a Bioware számos érdekességet mesélt a játék fejlesztéséről, annak korai szakaszáról. Bizony megfordult a fejekben annak a lehetősége is, hogy az Anthem - a piacon levő, azonos üzletmodellt követő játék sikerét látva - free-to-play legyen, de viszonylag korán le is tettek az ötletről.

“Ha free-to-play modellben utazol, még mindig profitot kell termelned vagy nem tudsz további tartalmakat szállítani a játékosnak. Szóval mit is adnál el, ha magát a játékot ingyen adod? Abból származik majd minden bevételed, és ezzel eljutsz oda, hogy kevésbé kedvezel a játékosoknak. Úgy gondolom, hogy a AAA kategóriás játékok tekintetében az emberek szívesebben fizetik meg a ‘belépődíjat’ és egy kedvező modell mellett döntenek, melynek nem része fizetős DLC, és csak opcionális csecsebecsékre költhetnek, amit amúgy is megszerezhetnek a játékbeli valutával” - mondta el Ben Irving a játék vezető producere.

anthem-javelin-kvartett.jpg

A Star Wars Battlefront 2 körül kialakult balhé után nem meglepő, hogy más utat választottak, és bár lesznek mikrotranzakciók, azok kizárólag kozmetikai elemeket érintenek majd, és játékbeli teljesítményünkkel is megszerezhetjük őket.

Szerintünk jó döntést hoztak, és szerintetek?