• Korábban már vádolták rasszizmussal is PewDiePie-t
  • A videós most antiszemita viccekkel dobálózott
  • A Disney leányvállalata megszakított vele minden kapcsolatot

Felix Arvid Ulf Kjellberg, művésznevén PewDiePie 53 millió feliratkozóval rendelkező csatornáján január 11-én megosztott egy videót melyben két férfi feltartott egy papírt melyen „halál az összes zsidóra” felirat szerepelt. Ezzel a baj elsősorban az volt, hogy ő maga bérelte föl a két indiait, akiknek fogalma sem volt arról, hogy mi is szerepel az üzenetben.

Csak olaj volt a tűzre az ezt követő, január 17-i és január 22-i két videója, melyek egyikében egy Jézusnak öltözött ember azt mondja, hogy „Hitler semmi rosszat sem tett”, ami önmagában még talán határeset lenne, de ugyanebben a videóban kritizálta az újságot, mely megszüntette a jézus-imitátor Fiverr csatornáját, mondván „látom, újból megtalálták a módját a zsidók, hogy kib*sszanak Jézussal”.

PewDiePie hába távolíttatta el a videókat, és hiába tette nyilvánvalóvá, hogy csak viccelt és semmilyen módon nem áll kapcsolatban gyűlöletcsoportokkal, a Disney leányvállalata, a Maker Studios megszakította minden kapcsolatát a videóssal. Hozzájuk Kjellberg oly módon kötődik, hogy miután lelépéssel fenyegette a stúdiót, az partnerként segített neki létrehozni saját szórakoztató hálózatát, a Revelmode-ot. A Youtube nem kommentálta az esetet.

pewdiepie-deathtoalljews.jpg