• Már tegnap pletykáltak a Respawn új battle royale játékáról, az Apex Legends-ről
  • A játék egy ingyenesen játszható battle royale a Titanfall univerzumában
  • Mely ráadásul már mától elérhető

Egy ideje már keringtek pletykák a Titanfall játékok mögött álló Respawn Entertainment új projektjéről, ma pedig megtörtént a hivatalos bejelentés is. A nemrég véget ért leleplező stream alapján az Apex Legends egy ingyenesen játszaható battle royale játék a Titanfall univerzumában, ráadásul a legjobb benne, hogy már mától elérhető.

apex-legends-01.jpg

Ráadásul első ránézésre a Respawn fejlesztői nem csak lemásolták a PUBG és a Fortnite receptjét, hanem csavartak is néhányat a jól ismert a zsáneren. Az Apex Predator egy csapatalapú, taktikus battle royale játék, melyben háromfős, különböző karakterekből felépülő csapatok mérkőzhetnek meg egymással a végső győzelem reményében.

A játékban induláskor összesen 8 karakter kap majd helyet, mindegyik saját képességekkel és játékstílussal: Giblartar például egy nagydarab tank, aki pajzsokkal és a saját testével védi a csapattársait, Bloodhund egy vadász, aki láthatja, merre jártak az ellenfelei az elmúlt egy percben, Lifeline pedig egy tipikus támogató figura, aki a csapat életben maradásáért felelős.

apex-legends-02.jpg

Amit érdemes lehet még megemlíteni, az az újjáélesztés lehetősége. Földre került csapattársainkat más battle royale címekben is felszedhetjük ugyan, itt azonban a halál sem feltétlen végleges. Ha elég gyorsan érünk oda a szerencsétlenül járt bajtársunk hullájához, még lekaphatjuk róla az úgynevezett bannerét, amit a legközelebbi újjáélesztő robotig elcipelve visszahívhatjuk a harcba az elesett katonát. A dolognak csak egy szépséghibája van: újjáéledt társunk mindenfajta felszerelés nélkül érkezik vissza, így nem árt felkészülten várni.

Maga a játékmenet a trailerek alapján igazán pörgősnek ígérkezik, sok ugrálással és becsúszással, nagyjából úgy, ahogy azt már a Titanfall játékok multis összecsapásaiban is megszokhattuk. És természetesen a fejlesztők a megjelenés után is támogatni tervezik az Apex Legends-et: a battle passon kívül új hősökre, új kinézetekre és új fegyverekre is érdemes számítanunk a jövőben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!